Det er flere grunner til å begynne å blogge for bedrifter, og noen bedrifter tar det i bruk som en del av sin markedsmiks. I følge Social4retail, har 61% av forbrukerne i USA gjort et kjøp basert på et blogginnlegg. Jeg skal gå gjennom noen av fordelene bedrifter får ved å blogge, noen tips for bloggoppsett og hva bloggen bør inneholde.

Grunner til at bedrifter bør blogge

 • Blogging gir flere leads: Med en blogg gir du kunder som er interessert i det du selger en ekstra måte å høre hva du tilbyr på. Social4retail viser at små bedrifter med blogg genererer 126% flere leads, enn de uten blogg.
 • Økt kvalitet og kvantitet på trafikken: For å øke muligheten for trafikk på siden din, er det få ting som kan måle seg med blogging. Hvert blogginnlegg du skriver, skaper en ny mulighet for at kunder finner siden din. Den største fordelen med dette er at innholdet på bloggen alltid er der og jobber for deg, selv om du ikke er til stede på jobb.
 • Større synlighet i søkemotorer/SEO: Ved å skape ferskt og nytt innhold koninuerlig, øker du sjangsen for å komme over konkurrentene dine på søkeresultater. Et av de viktigste momentene i SEO med blogging, er å definere hvilke nøkkelord man vil rangere høyest på og deretter tilpasse blogginnleggene etter disse nøkkelordene. Det er flere eksempler på bedrifter som har økt trafikken til siden sin med SEO. En av de mest ekstreme suksesshistoriene er TINT, som økte trafikken til siden sin med 2600%(!) ved hjelp av en effektiv SEO-strategi.
 • Tillitskapende og styrker anseelse som ekspert: Når du gir kundene gode råd og tips om varene dine eller generelle ting, vil du skape en tillit hos kunden til deg som bedrift. Vis frem all kompetansen bedriften sitter på og skap deg selv en posisjon som autoritet i bransjen. Dette kan føre til publisitet fra media og at andre reffererer til bedriften og deres innlegg.

Kilder: Idium.no og Social4retail.com

Bedriftsblogging

Infographic fra Social4Retail.com

Bloggoppsett for en bedriftsblogg

Oppsettet for en bedriftsblogg skiller seg ut i fra oppsettet en “vanlig” rosablogg, mye på grunn av at målsetningene og funksjonene til bloggene er annerledes.  Thomas Moen, en anerkjent norsk digital markedsfører og blogger, har skrevet et blogginnlegg om Hvorfor og Hvordan bedrifter burde blogge. I blogginnlegget kommer Thomas med 3 tips for hvordan et bloggoppsett for en bedriftsblogg burde være:

 1. Designet burde være likt hjemmesiden din. Dette fører til styrket merkevarebygging og er lett gjenkjennelig for kunder.
 2. Velg en logisk URL, som ideelt sett mtp. SEO vil se slik ut: www.firmanavn.no/blog. Stormberg bruker en slik løsning på sin blogg: http://www.stormberg.com/blog/Dette fremstår som mer seriøst enn andre alternativer som f.eks. www.firmanavn.blogspot.no, i tillegg vil det øke SEO for sidene til bedriften.
 3. Hold annonser og reklame unna bloggen, gjør den så enkel som mulig. Ikke noen avanserte funksjoner, hold deg til RSS og felt for påmelding til nyhetsbrev. Share-buttons til deres sosiale medier er selvfølgelig lov og anbefalt.

Hva bør en bedriftsblogg innholde?

Det viktigste med en bedriftsblogg, er at man ikke skriver kun for å fylle opp en kvote av antall blogginnlegg i månden etc. Man skal ikke kun skape innhold kun for å ha gjort det, hovedmålet for en bedriftsblogg må være å skape verdi for kunden gjennom kvalitetsinnhold. Ved å skape innhold som legger igjen verdi hos kunden bygger man kunderelasjoner, endrer kjøpsatferd og styrker synlighet i søkemotorene som vektlegger kvalitetsinnhold når de rangerer sider.

For å kunne skape kvalitetsinnhold og med det en god blogg, er det viktig å ha en rød tråd i emnene  i blogginnleggene man skriver. Et eksempel på dette vil være om du selger produkter med stor grad av hjemmeinnstalering, utført av kunden selv. Da vil det være relevant å skrive guider og instrukser på anskaffelse av produkt og løsninger på eventuelle problemer som ofte forekommer.

Det er viktig at du ikke fokuserer på salg, men heller gir kunden verdi gjennom informasjon og kvalitetsinnhold. Du vil posisjonere deg som kundens fremste informasjonskilde på dine produkter og tjenester.

Sigve Kommedal har skrevet noen tips til hva som kan være godt innhold på en bedriftsblogg:

 • Del med brukerene og kundene deres hva som skjer innad i bedriften. Dette kan for eksempel være arrangementer eller tilstelninger dere deltar på.
 • Hva skjer i bransjen for tiden? Skriv om hvordan dere løser dette og hva som gjør dere annerledes fra konkurrentene.
 • Bruk kundeintervjuer for å vise potensielle kunder hva tidligere kunder syntes om å handle med dere. Dette kan virke betryggende for en usikker kunde.
 • Intervju de ansatte. Gi kundene et ansikt på hvem de kjøper tjenester og produkter med.
 • Historien til bedriften. Hvordan ble bedriften til og hvordan kom den dit den er i dag?

Dette er ikke noen mal, og grensene er uendelige på hva som er nyttig innhold for kundene. Det viktigste er at innholdet treffer de målene og målgruppene man setter for bloggen.

Noen eksempler på bedriftsblogger: