For noen år siden kunne en kunde se en reklame om en konsert på TV eller i avisen, og så bestemme seg for å kjøpe billetter online i etterkant. I dagens markedsføringslandskap kan en kunde sitte på mobilen på morgenen og se en annonse om konserten på en blogg, mens søket og konverteringen skjer på PC om kvelden.

I den tiden vi nå er inne i, er det høyst normalt å eie flere enheter pr. person. Det viser seg også at de fleste bruker hver enhet til noe spesielt. Ved å ha kunnskap om hvilke enheter som blir brukt til hva, vil man kunne tilpasse annonsene og budskapene over de forskjellige enhetene og dermed øke sin ROI.

For å se nærmere på dette gjennomførte Facebook i 2013 en studie, i samarbeid med GFK:

  • 40% av brukere starter aktivitet på èn enhet og ender aktiviteten i en annen.
  • 53% av de som eier to enheter bytter mellom disse for å fullføre oppgaver/aktiviteter.
  • 77% gjør det samme når de eier tre enheter
  • 22% av aktivitetene ender på nettbrett og 58% ender på PC, mye grunnet større skjerm.

Cross-device marketing

 

Det disse tallene viser er at viktigheten av å kunne analysere kundens kjøpsatferd på tvers av enheter, har økt i løpet av de siste årene og at det antageligvis kun vil øke i tiden som kommer.

Både Facebook og Google har kommet med løsninger(Facebook / Google) som er tilpasset endringene og utfordringene som kommer ved variert bruk av enheter. Deres løsninger tillater brukerne å følge kundene fra en enhet til en annen, samtidig som man kan tilpasse annonsene og annonsebud etter hvilken enhet den potensielle kunden er på.

Cross-device markedsføring

Google sin annonsetilpassing for enhet, lokalisering og tid på døgnet.

Vil du lese mer om Cross-device markedsføring?