“Skriving er dagens valuta for gode idèer.”

 

Inspirerende gründere som Jason Fried, Paul Graham, Jeff Bezos og Fred Wilson, har alle oppdaget en ting som utgjør en forskjell; det å skrive.

De mener at evnen til å skrive er en grunnleggende egenskap for alle gründere, dette fordi skriving kan hjelpe deg med å få frem nye idèer, klarne tankene, ansette de rette folkene, inspirere retningen til bedriften og kanskje  til og med finne suksessen du har prøvd å få til.

Men det å skrive er hardt arbeid og det tar tid, så hvorfor skal man ikke heller bruke de kreftene og den tiden på å utvikle programvare og jobbe med å utvikle organisasjonen du jobber i?

Hvis de gründerne som er nevnt ovenfor har rett, og det å skrive faktisk er dagens valuta for gode idéer, så vil det gjøre deg til en bedre programutvikler, markedsfører, leder og sist men ikke minst vil du bli en mer interessant person.

Her er fem sitater som gir innsikt i hvorfor skriving er viktig for gründere, og generelt:

 

Fra Reworkav Jason Fried:

” God skriving er et tegn på gode tanker. Personer som er gode til å skrive vet hvordan man kommuniserer. De vet hvordan man gjør ting enkelt å forstå og de klarer å sette seg inn i andre personer sine sko. De vet også hva man skal unnlate å skrive om. Alt dette er kvaliteter du ser etter i en hver kandidat. Det å skrive gjør et comeback i hele samfunnet vårt. Skriving er dagens valuta for gode idèer

Fra Writing Briefly, av Paul Graham:

“Jeg tror evnen til å skrive riktig er mye mer viktig en det folk innser. Det å skrive hjelper deg ikke bare med å kommunisere idèene dine; det generer dem.  Hvis du ikke er god til å skrive og avstår fra å gjøre det, går du glipp av flesteparten av idèene du ville generert gjennom skriving.”

Jeff Bezos i et intervju med Charlie Rose, i 2012:

“Når du må skrive idèene dine i fullstendige setninger og avsnitt, tvinger det deg til å måtte tenke dypere over idèene.”

Fra Writing it down av Fred Wilson:

“Etter å ha sliti nesten 20 år i VC markedet, ble jeg suksessfull. Grunnen til at jeg ble suksessfull var at jeg begynte å blogge. Som dere alle vet, så skriver jeg hver dag. Det har blitt min rutine, min trening og min ting. Det tvinger meg til å tenke, formulere meg og stille spørsmål. I tilegg til dette, så får jeg feedback på det jeg skriver. Hver gang jeg trykker for å publisere, kjenner jeg et rush, akkurat som første gangen. Det er utrolig kraftig.”

Også til slutt, enda en fra Jason Fried i Why is business writing so awful?

“Hvis du bryr deg om produktet ditt, burde du bry deg like mye om hvordan du beskriver det. I nesten alle tilfeller, gjør bedriften sitt førsteinntrykk på potensielle kunder og partnere med ord. Det kan være via en nettside, salgsmateriale eller på mail og brev. Et irritabelt design fanger kanskje oppmerksomheten, men det er ordene som knytter det virkelige båndet. Bedriften sin historie, produktbeskrivelse og personlighet er tingene som går i krigen for deg hver dag. Ordene dine er frontlinjen din. Er de sterke nok?”

 

 

Konklusjon: 

Det å skrive burde være obligatorisk i all gründeropplæring. Enten man skriver avhandlinger, essay eller notater, så er det grunnen til at gründeropplæring og studier generelt er nyttig. Men du trenger ikke å melde deg inn i noe studie for å komme i gang, alt du trenger er penn og papir. Eller en blogg.

 

 

Dette er en oversettelse av Tor Grønsrud sitt blogginnlegg om viktigheten av å skrive.

 

Linker til andre blogginnlegg som omhandler samme tema:

http://stammen.no/blogging/derfor-bor-alle-studenter-blogge av Karl Phillip Lund

http://hanspetter.info/2014/09/derfor-blogger-norske-ledere av Hans-Petter Nygård-Hansen

http://thomasmoen.com/bedriftsblogging av Thomas Moen